Буда
в светлината на кръста
недокоснат
без суета и завист
във шепите
събираше зърна
от броеницата
на Христос.
Разпиля ги
рано напролет
без помисъл за край,
за вчера
и утре.
Мигът е днес,
сега,
без помисъл за смърт
и за омраза,
която се превръща
в смърт.
© Янко All rights reserved.