БУКВАРЧЕТО НА БОГА
... тъй както малкото дете
със пръстче срича по буквара,
но колко труднички са те! –
словцата дом, любов и вяра,
добро и обич, книга, път,
небе – и светлина по друма,
така безкраен е светът
във благата човешка дума! –
ще минат много дълги дни,
доде ги разбере докрая,
и всяка дума зазвъни
в душата му – звънче от Рая,
преминал не един урок,
и пред буквара коленичил,
във думите на моя Бог,
не ще изчезна сам и ничий! –
какво, че нейде към стоте,
ще литна – пухче от глухарче.
Ееех, аз ли бях това дете? –
прегърнало едно букварче...
15 март 2024 г.
гр. Варна, 18, 20 ч.
© Валери Станков All rights reserved.