Eдна сивобяла лястовица,
закрепена кой знае как
по отвесния зид
до прозореца ми,
позавърта главица
наляво-надясно
в такт
с чуруликане,
скрито в топка кал
с малък процеп,
като бурка
на мюсюлманка.
Скрити спомени,
чернобели,
лястовичо преминали
през живота ù.
© Павлина Гатева All rights reserved.
Много е нежно!