May 12, 2011, 3:39 PM

Буря 

  Poetry
422 0 1

БУРЯ

 

Облаци дъждовни небето забулват.

Земята захлупват с оловен похлупак.

Светкавици блясват, в миг тайни разбулват.

Гъмнее пак всичко във вечерен полумрак.

 

Дърветата с клони до земя се кланят -

за милост се молят, покой да им даде,

а тя сякаш взела от вулкана пламък,

бучи, трещи, стене, яростно реве.

 

Дъждът на талази из ведро се лее,

с него вятърът прави каквото си ще.

Човекът се пита как ще оцелее,

буря страшна някога няма ли да спре?

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??