Dec 7, 2013, 8:08 PM

Буря 

  Poetry
392 0 1

Тихо е навън… като пред буря.
Смрачило се небето, почерняло.
Прозореца човекът си затваря,
да не се намокри, ако би и заваляло.

 

Той чува тътен – още е далече…
Радиото бързичко усилва.
Лъжливи и безсмислени брътвежи
оставя се ухото да му милват.

 

Светкавица проблясва в небето,
човекът спуска щорите си черни.
Тъй умира онзи порив на сърцето
на родината докрай да бъдем верни.

© Или Дадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??