БЯХ ДО ТЕБ...
Колко дълго вървяхме
до числото фатално
на прощалния есенен хребет.
Бях до теб.
Доверчиво.
Без грам театралност.
Днес...
съм спомен.
Горчиво безследен.
И вървим - покрусени -
в самотата безродна,
приютили лилавия заник,
артистично скроен
от лъжа двуутробна...
Две души -
поразени с измами.
Острието дълбае...
Съдба - безпощадна.
И сме с теб все по-чужди.
Далечност!
Даже нощем
отпиваме тежки коктейли.
Сън безброден -
фалшивата вечност.
© Донка Василева All rights reserved.
Ясно за всички е,
че няма никакъв смисъл,
да се спори,
кой кога, какво
и защо е написал?
Има смисъл,
има някаква цел,
сутрин рано, по пладне
или вечер по мрак,
някой творбата ти
да я е прочел...
Все пак!
Хубав ден и... творчески сполуки!