Jan 16, 2022, 8:46 PM

Бяла истина в очите им блести 

  Poetry
942 0 0

 

Те са достойни българи, честни и смели,

народа свой към бъднини нови повели.

те са дълго чакания вълшебен Божи знак,

щастливото наше спасение от горчивия ад.

Те са бяло сбъдване в мрака черен огряло,

мечтаното наше справедливо ново начало,

те живота ни дариха с надежда непобедима,

мъртъв спомен е вече облачната зима.

Изпрати ни ги Бог от бедите зли да ни спасят,

слънчеви истини в очите им победно блестят,

с бяла вяра и обич гледа в тях цяла България,

вече няма никога да играем фатална лотария,

от която все по-зле и все по бедни ставахме,

тъй като на лъжедобрите наивно вярвахме.

Но днес вече знаем,за истинските е нашият вот,

и ще докажем на цяла Европа с достойни дела,

че ние сме успешен и мъдър български народ,

който вече знае да разпознава истина от лъжа.

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??