Моля те, Боже Всевишни-
дай ми търпение, моля,
моля да бъда човек,
въпреки не между хора!
Моля те, дай ми надежда,
малка, но истинска, Боже,
и обич, която смекчава
най-лошия даже..
Моля за сила и смелост,
стремеж и огнена воля,
моля те също, закриляй
мен и другите хора..
Моля те, Боже Всевишни,
чуй моята бяла молитва-
моля, запази ме човек
с мечти и порив да литна!
© Гергана Чолакова All rights reserved.