Nov 28, 2008, 9:40 PM

Бяла романтика 

  Poetry
598 0 2

   Бяла романтика

 

  Зима - ефирна и нежна,

  развяла бяла пелерина,

  посипа рой снежинки,

  полетели бели перушинки.

 

   Снежен дворец лъчист

  е изваял снежецът чист,

  бяла романтика в захлас

  от небесата струи за нас.

 

   Веят се нежни воали

  от снежинки бели полетели,

  вълшебен валс танцуват

  и с вятъра лудуват.

 

  Така е красиво,

  тихо, чисто и мило

  ледени цветя рисува

  с четка от дъха й снежен.

 

  Тихо е, бяло е, зима е...

  Зима на нашите мечти.

  И тази зимна красота

  промени в миг света.

© Лиляна Стойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??