Бъди щастлив!
На слънцето погледнах с възхита.
Прекрасна слънчева зора.
Погледнах изгрева и се запитах:
Дали ще е хубав днес денят?
Светлите лъчи поправят пътя,
мракът избяга надалеч
и любов във сърцето ми заблика.
Да! Избирам хубав да е този ден.
Почудих се дали в тази сутрин
някой почувствал се е като мен щастлив.
И отговорът беше - да, защо ли?
Защото всеки има своя миг щастлив!
Ах, миг на радост и блаженство.
Миг на усмихнати цветя,
природата те обгръща нежно
с дъхави, пролетни цветя.
Щастие, да - за всеки е различно
и тук да отбележа, че ме радват
различията във хорските съдби -
чувства, радости, любови, просто щастие...
Щастие, да - усмивка на мечтите детски,
усмивката с липсващото зъбче,
навярно фея ще го отнесе...
Бонбони и дъвки - щастието на детското сърце.
И да завърша искам вече
за щастието да кажа ей това:
Бъди щастлив и се радвай
дори и на най-малките неща.
© Виктория All rights reserved.