Бъди за мен танцуваща звезда
"Само този, който носи хаос в себе си,
ще роди танцуваща звезда" - Ницше
(на Звездичката ми...)
Бъди за мен танцуваща звезда,
свенливо през стъклото да наднича,
приседнала за малко във съня,
с Луната на купон след туй да тича...
Бъди за мене оня див стремеж,
поляните със разцъфтели макове,
пероните, затихнали в копнеж,
в очакване на закъснели влакове...
Кинжал бъди! - забит ми във гърба
и камък във лицето, щом ти стиска!
Любов бъди!... Във скулптурна творба
извайвай ме!... Тъй както ти се иска...
Бъди ми Смърт!... Последен лъх студен
и Рай след туй, възпяван от мнозина!...
Бъди ми бриз в прегарящия ден,
във сняг дълбок – спасителна пъртина!...
Бъди ми хляб!... Ту сладък, ту солен...
И залив тих... Уютен... За двамина...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.
любовта, може би те чака там зад ъгъла...
ще спирам вече, защото, ако знаеш в колко ставам сутрин...не е истина!
приятна вечер ти желая!!!