Jun 7, 2007, 4:40 PM

Българите май сме на изчезване 

  Poetry
770 0 12
Българите май сме на изчезване...
Все по-рядко родна реч се чува...
Ако по статистика изследваме -
всеки друг в България царува...

Как така? Тук всички равноправни сме!
Мои-твои, всички сме във кюпа.
Кой е чужд и кой е по- от нашите -
всеки свойта супа си я духа...

То, модерно вече стана времето...
Мъж със мъж... Жена с жена живеят...
За да стане по рецепта бебето -
двата пола трябва да се слеят...

Де ли да се срещнат двата пола,
като от компютрите не стават?
Мигар ще си вкарат автогола,
кат' едвам със себе си се справят?

Даже без война си се избиваме,
щом газта настъпи всеки гащник?
Пътьом, като кучета умираме,
без да трябват бомби и калашник...

Българите май сме на изчезване...
Тук-таме по някой още шава...
Утрешният ден с ръка преследва ме:
"Госпут здрави, Каку, да ти давъ!"...


© Гергана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??