Тук звездите греят,
свети тук луна.
Птици песни пеят,
срещат пролетта.
Тук шумят върхари,
тук цъфтят цветя.
Златно слънце гали
родната земя.
Тук е мойта къща,
тук е моят двор.
Клони тук разгръща
дядовият бор.
Тук е майка мила,
тук е татко драг.
Те са мойта сила,
страх за всеки враг.
Тук съм жив! Мечтая!
Дишам и горя!
Тук за мен е Рая,
слязъл на света!
© Хари Спасов All rights reserved.