May 22, 2024, 11:58 PM

България 

  Poetry
272 0 0

Не е България ако

Баби не обсъждат домати в автобуса 

Ако от дупки по асфалта колата не се друса

И ако лелките не мрънкат че заплатата е къса

 

Не е България ако

Във влака няма чичко да отпива бира

Ако на есен не се чува удар на секира

И ако при силна буря тока изведнъж не спира

 

Не е България ако 

В мазето няма зимнина

Ако баба не приготви пиле на тава

И ако с отворени ръце не те чака у дома

 

Не е България ако 

Се огледаш и няма планина

Ако от народа не усетиш топлина

И ако в езика няма светлина

 

България е щом

Кожата настръхва от народна песен

Щом Балкана е килим от цветове на есен

И всеки миг от предния е по-чудесен. 

 

© Луна Скай All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??