БЪЛГАРИЯ
Родино моя,
приказка нежна,
до болка си мила,
до смърт си добра.
Уж малка си била,
а така си безбрежна,
обсипана с хубост
родна страна.
В сърцето си обич
за тебе аз нося
и песен, която
Ботев запя,
че част съм, родино,
от твоята вечност
и малка прашинка
от твоята земя.
© Лиляна Стаматова All rights reserved.