Tрети март е ден необикновен,
за българина е свещен,
за мен е благословен.
Всеки борил се с добро сърце,
с добра душа, за да освободи
нашата България.
Ордите пушка в ръка държат
и мислят как да ни освободят,
за да не сме турски роби
и да сме с българските ни народи.
На трети март, строен и висок,
Левски прави лъвски скок.
На оръжието свършиха куршумите,
започнаха да хвърлят труповетe.
За да победят.
© Марио палатов All rights reserved.