СТИЛНО, СИЛНО, НЕСТАБИЛНО
Минавам покрай теб,
а ти мълчиш
и ме караш с няма болка да тъжа.
Но и ти тъжиш.
Твойта болка е повече от странна
- предпочиташ да си ням,
вместо да приемеш любовта ми
и затова винаги оставаш сам.
Упорито не желаеш да говориш,
дори някак романтичен в упоритостта си
и на всичко си готов да спориш,
прикривайки ревниво любовта си.
Страхливец! Да, това си ти.
Позна ли се? Похвално. Проумяваш.
О, не се сърди,
защото в моето съзнание така оставаш.
И не искаш любовта ми,
не желаеш нито да получиш, нито да дадеш,
с това погубваш радостта ми
и не искаш да го разбереш.
Знаеш ли, задръж я. Не я желая,
защото от нея друго чувство ще позная,
че любовта разделя повече и от раздяла.
Не вярваш ли? Но погледни,
типичен пример сме аз и ти.
© Криста All rights reserved.