Откакто разговаряше с птиците,
не я разбирах.
И себе си не разбирах…
Защо не мога да говоря с птиците?!
Цветята я обичаха,
а при мене – вехнеха.
Лекари твърдяха, че е склеротичка.
Дължало се на възрастта и на…
Вярвах им.
Сигурно защото бях закостеняла
и не знаех езика на птиците,
и на цветята трепета не чувствах.
Чакам своята диагноза.
© Росица Танчева All rights reserved.