ЧАШАТА НА ЖИВОТА
Пей! Моята песен е изпята.
Пий! Не искам отплата.
Пей! Душата си плаша.
Пий! От празната Чаша.
Дъждовни капки навън шептят,
къпят покриви. Денят ослепя.
Вятърът прегръща старата липа.
Как ли тази нощ. Сам ще заспя ?
Пей! Отново вино е налято.
Пий! Навън отдавна е лято.
Пей! Душата мръзне и скита.
Пий! Чашата вече е изпита.
© Мимо Николов All rights reserved.