Чаши от спомени
Стари приятелю,
ще допием ли чашите,
пълни от спомени
и мигове крадени?
Ще си кажем ли тайничко -
как се обичаме,
или ще загърбим
любовта си, предадени?
Ще допием ли спомени
от чаши препълнени,
от старо вино
и от дълга любов,
и ще се срещнем ли пак
двама на спирката,
по някоя уличка
в този живот?
Чашата стъклена
от нашите спомени,
от мигове крадени -
ти запази!
Носи я със себе си -
на колелото на времето,
до някоя спирка,
дори изненадани!
21.01.2006г
© Елеонора Крушева All rights reserved.