Часовникът
отмерва всеки миг,
извлича го, открадва го от мене.
Захвърля го и после изведнъж
изчаква сякаш дъх да си поеме.
Часовникът
отмерва мен и теб,
съблича ни, на пластове ни къса.
Разглежда ни с болезнени очи,
живота сякаш никак не обича.
Часовникът
отмерва любовта,
разнищва я и дрехата накъсва.
И наранява нейната снага и
бавно я убива и разпръсква.
Часовникът
отмерва и мечтите,
и тях той сръчно разпилява,
разнищва ги на хиляди парчета
и като прах потайно ги отвява.
© Силвия All rights reserved.