Стенен часовник
със спрели стрелки
и паяк, плетящ в него
лепкавите си мрежи.
Спряло махало,
потънало в прах,
забравено от времето,
неотмерващо дори час.
С ръждясали части
и зъбни колела,
спрели и чакащи
да тръгнат в нощта.
Стрелките помръдват,
но далече са те,
отмерващи времето,
за да бъдат в едно те.
© Джимбо All rights reserved.