Нов часовник имам аз,
цял ден гледам го в захлас!
Ала нищо не разбирам,
той пък бърза и не спира -
тики-така, тики-така,
все стрелкичката му трака.
Как, щом тича тъй напред,
ще науча "шест без пет"?
Вий над мене се смилете,
друг часовник ми купете
само със една стрелка -
"Хайде, време за игра!".
Megolina - блог за детска поезия
www.megolina.wordpress.com
© Миглена Миткова All rights reserved.