ЧАСОВНИК
(за деца)
Денем-нощем се върти
и не спира да брои.
Показва точно, не заспива,
никога не си почива.
Тик-так, тик-так тиктака
не бърза и не чака.
Разтварям книжката сега
приказка да прочета
за малкия добър часовник
и приятел, и къщовник.
Тик-так, тик-так тиктака
не бърза и не чака.
Когато не лудувам
обичам да рисувам
птички с разперени крила
които на ята прелитат,
бързо кацат и отлитат.
Сутрин всичко оживяват,
с времето пеят и играят.
Чирик-чирик чирикат
щастливо чуруликат.
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov All rights reserved.