Когато дойде часът на раздялата,
тя не пита кога, защо и къде,
и остават само мъждукащи спомени,
и сълзите, разделени на две.
Когато дойде часът на раздялата,
тя не пита защо, кога и къде,
и остават само думите неизказани,
и сърцата, разделени на две.
Когато дойде часът на раздялата,
защо тя не пита, защо, кога и къде,
за да мога да изтръгна сърцето си
и сама да го късам парче по парче.
© Пенка Стоянова All rights reserved.