Събирам лятото в бурканче
с гласа на есенен щурец.
Нанизвам песните, макар че
е тънък летният конец.
И ето, че се получава
магия, сякаш нотен знак.
Надига се в студа гълчава
и лятото се връща пак...
Чрез тези меки звуци влизам
с чеиз във ледените дни.
И подпис слагам под реприза,
бродиран върху бял деним.
© Елия All rights reserved.