От сушата
кроткия бриз
с ръката си
къдри
морето...
Н. Вапцаров
Стани! Челото вдигни
и смело се вгледай нататък.
Не виждаш ли ти
как вятър препуска в житата.
Виж! - Морската шир се простира
и чайки размахват крила.
Вълните в брега се разливат,
там лодки се реят,
платна се белеят,
люлее ги тиха вълна...
Стани! Челото вдигни
и смело се вгледай в зората!
Красиво, нали?
И къдри косите ти вятър.
© Иван Христов All rights reserved.