В черна нощ се лутат бели сенки,
черната земя снежинки бели хапят,
черен хляб целува бели зъби,
черни хапчета със бели си играят.
„Бял” пророк апокалипсис „черен” ражда,
бял прашец почерня сетивата,
бяла хала хората облича в черно,
бяла светлина... и черно на земята.
© Христо Костов All rights reserved.