Черно и бяло
Черно и бяло в нас се преплитат,
крият се накъде там.
По пътя си те всичко помитат
без жалост и без срам.
Объркват душите загубени
в гори без пътеки.
За жалост, са вече погубени
и така ще останат вовеки.
В едно цяло се сливат,
когато не ги разграничаваш
и силни те биват,
пречат ти да продължаваш.
Но откриеш ли разликата, ти
непобедим ще станеш,
ще командваш техните игри
и мъдростта в ръце ще хванеш.
© Стефка Георгиева All rights reserved.