И черно си, но си и бяло.
И топло си, и си студено.
И край си ти, и си начало...
Със мен си и не си със мене.
И горчиво си, и сладко.
И сън си ти, и си реалност.
Разгадан си, но и си загадка...
И ангел си с тризъбеца на дявол.
И близо си, и си далеч.
И звук си, и си тишина.
И щит си ти, и остър меч...
И радост си, и си тъга...
Смесица от „да“ и „не“...
И грях си, но и добродетел...
Водиш ме, но без да знам къде.
Ако си, бъди! Но смел владетел.
© Слънчице All rights reserved.