ЧЕРНО И ЧЕРВЕНО
Не мечтая за РОЗОВ ДЕН
от кражби и лъжи затъмнен…
Не мечтая за РОЗИ СЕГА –
с насилие и без свобода…
Не мечтая за ПАРФЮМИ ОТ РОЗИ
сред толкоз черни некролози…
Не мечтая за РОЗОВО УХАНИЕ
сред толкова много страдание…
Не искам тези РОЗОВИ ОЧИЛА
в тази бедстваща малка стана…
Не искам РОЗОВИ ЛИЦЕМЕРИ,
влизащи в народните двери…
Не искам тези РОЗОВИ МЕЧТАТЕЛИ –
задкулисно безчинстващи деятели…
Не мечтая за РОЗОВА ДОКТРИНА
за панелната ни витрина…
Не искам РОЗОВИ ДУМИ
сред порой от картеч и куршуми…
Не искам по РОЗОВИЯ ПЪТ
хората наоколо да мрат…
Не мечтая за РОЗОВИ ГАРСОНИЕРИ
за жалки старци и пенсионери…
Не искам РОЗОВ ЕШАФОД
нито РОЗОВ РОБСКИ, КОНВЕИРЕН ЗАВОД…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.