Баба Марта цяла нощ плете
мартеници – бели и червени.
Внучето ѝ – мъничко дете
гледа я с очи засмени.
Техники различни знае,
бързичко ги сплете и кръстоса,
Пижо бял е, а червена – Пенда.
Край! Приключен е въпроса.
Днес ще се накичи всеки!
Мартеница се разменя с другар!
Нека сме щастливи и засмени!
Мартенският празник е в разгара!
© Виктория Тасева All rights reserved.