Побърза Баба Марта.
Допреде си къделята
със бяло и червено.
Пълна кошница с кокичета,
набра от горската дъбрава.
И рано, още във зори,
със първите лъчи на слънцето,
мартеници подарява -
на малки и големи.
Да сме бели и червени,
румени, засмени.
Честита Баба Марта, приятели.
Бъдете преди всичко здрави.
Много слънце и настроение
през утрешния ден.
© Румяна Маринова All rights reserved.