Нека Обич
ни сурвака
и ѝ щастие
припява,
и светлик
прогони мрака -
на Небесния
в прослава!
Нека ни Любов
сурвака
и си пожелаем
здраве,
и Добро ни
нека чака -
на Спасителя
в прослава!
Нека Обич
ни сурвака!
Нека ни Любов
окриля!
И тогава
срещу всяка
злост и мерзост
ще сме сила!
© Стоян Минев All rights reserved.