Колко рядко ние виждаме нея,
да лъжат се стараят мнозина!
И през болка, през сълзи пея,
че честността в тях, уви, загина!
На мода сега е келепирът,
кой ти гледа чест и морал!
На Запад гледат ни сеирът -
политикът от народа е крал!
Тя често за глупост се смята днес,
хитростта е нашият пример, идеал!
В името на парата, нечестния интерес
България затъва и за нея ми е жал!
© Георги All rights reserved.