Жената - ранна пролет,
като птица окрилена.
Силна, мъдра
любяща, вдъхновена.
Жената - красиво лято,
устремена в мечтите.
Обича силно със своето сърце.
Винаги усмихната, чаровна .
Жената – есен
вече някак изморена.
Пристъпва бавно
от живота унизена.
Жената – бяла зима,
умислена, студена.
Загубила в снега
душата наранена.
© С. П. All rights reserved.