ЧИСТО ПИТИЕ
Тъпичко ми е и тази вечер!...
Колко ли остана от света?...
И ме спира тоз рефрен извечен:
"Чакай ме, докато отлетя!..."
Чакам те, но тебе все те няма!
Чакам те, но никой не лети!...
Може би летежът е измама...
Или пък измамата си ти...
Нека да си идем поотделно -
после с обич ще се съберем...
Рекламират хранене разделно...
Що ли хапват в тихия Едем?...
Що ли още нощите са бледи -
заради нещастната луна?...
И защо щастливите съседи
недолюбват свойта същина?...
И защо, когато много искам
да се случи нежна добрина,
някой все престижно ме притиска?...
Ще си сипя чиста тишина...
Ванилин Гавраилов
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.