И след толкоз векове,
сред тълпата от човеци,
още дивото зове,
и се срещат Еци с Еци.
Егоизмът е на мода,
силата го спонсорира,
животинската природа,
е която доминира.
Битието се развива,
но душата изостава,
и започва да убива,
всичко дето различава.
На съблазните отдаден,
трудно е да си разумен,
към подобните си хладен,
за духовното изгубен.
© Рот Кив All rights reserved.