„Природата – това съм аз.“
Пиер Рьоверди /Реверди/ – френски поет /1889-1960 г./
„Природата – това съм аз“,
със способността си
да се развивам
заедно с вас,
защото и вие сте природата,
но никой на никого да не пречи,
със способността си
да ви пазя като себе си,
както бих желала
вие мене да пазите,
да се опитвам да ви разбирам,
но и вие да ми отговаряте
с вникване в същността ми
и с обич.
Нима природата не е любов,
която ражда,
съзидава
и по-красив,
по-духовен
живота продължава?!
Един пишещ зададе въпрос:
„Човекът – създател или разрушител?“,
когато четях Пиер Рьоверди,
с предпоставките му да не вярваш в нищо
и във всичко да вярваш
щом себе си усетиш,
защото природата – това си ти…
© Росица Танчева All rights reserved.
Поздрави!