Това не е приказна история,
в нея няма намек за любов...
Обич назаем по ирония...
разказан по начин нов...
Това не е поезия от страст,
тук не се обича в рими...
Голям любовен контраст,
объркан в представи криви...
Тук е човешката заблуда,
как някой, в някого се влюби...
И повярва в любовта луда...
докато умът му се загуби...
Това е просто грешка,
обикновена,проста смешка...
Тук не се говори за любов...
това е заблудата човешка...