Не гледай човека, че греши.
Човешко е.
Ако видиш съжаление във тез очи...
Още по-човешко е,
голямо нещо е.
И му прости.
Това е най-човешкото.
Да забравиш грешното.
Не гледай човека, че греши.
И ти го правиш.
Въпреки че грешката боли,
опитваш се да я поправиш.
И да забравиш.
На себе си прости!
Човешко е да го направиш.
И ще откриеш истина във своите очи...
От най-човешкото това е по-човешко...
© Георги Бъчваров All rights reserved.