Скъпо мъничко детенце,
ти си моето меченце.
Днес е твоят ден рожден,
а стихчето е дар от мен.
Пожелавам ти да слушкаш.
В тати, мама да се гушкаш.
Да си весела, засмяна.
Да порастнеш ти голяма.
С пакостите ти да спираш,
а доброто да намираш.
Да играеш до насита.
Да си здрава и честита.
Но ако не слушаш ти,
дупето ще те боли,
от шамарките на мама.
А тати да помогне –няма.
Да почерпиш всички, всички,
с твоите две ръчички,
в стаята с балони,
с вкусна торта и бонбони.
© Иван Андреев All rights reserved.