Тази нощ валял е чуден сняг.
Преспи до колене е натрупал.
Хрупкав, бял, искрящ –
старите болежки е затрупал.
Бяло вред, отрупани са дървесата
с чудни цветове – като от пух.
Бяла приказка навред –
бели мисли втурват се в душата…
Въздухът кристално чист –
порив на сърцето ми отнася.
Носи го от изгрева лъчист
и към теб пътува, знам, че чакаш…
Тази нощ ще дойде старец белобрад
на шейна, с еленски впряг.
Нека в твоя коледен чорап
пусне най-красивата мечта.
© Нели All rights reserved.
Весела Коледа и на теб! Поздрави