Jul 10, 2013, 11:13 PM

Чудесата в Страната на Алиса 

  Poetry » Civilian
398 1 3

Демократичен хищник

застанал до пазарен монопол.

Букет от тръни

окичил правов произвол.

Тълпа интелигенти

мълчат, че царят им е гол!

 

Сред целия в лъскавина мътнеж

кортеж минава след кортеж

от мутри в размисъл с държанки леки

и егоисти, тъй загрижени за всеки.

 

А отстрани приклекнал кротък вълк

дояжда агне просълзен

под взора на корав престъпник,

след безобразията покрусен!

 

По улиците с дупки –

хора с дупки във главите,

Вериги магазини

и хора със вериги.

Безумия навред,

където погледът ти стига!

 

А ти защо си недоволен?

Дават ти свободно да пътуваш,

за да можеш да умреш,

докато още дишаш.

 

Дават ти да викаш, да крещиш

във шумен свят на глухи.

Можеш да избираш

от предварително избрани,

купуват те и после тичаш да гласуваш,

гласуват те, но после могат да те купят.

Каквото си поискаш – имаш го,

макар че всичко са ти взели!

 

Това е то – импресия

във класика на бедност.

Това е то – импресия

на подредената нередност!

 

Добре дошъл в света на

неограничената ограниченост!

Добре дошъл в света на

невъзможния модел!

 

гр. София, 12-17.03.2013 г.

© Димитър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??