Октомври е, Родопите дивят
и плуват в пъстроцветие и скреж.
Мъгла ги е обвила в памучната си мекота,
пухкав сняг краси ги с бялата одежда.
По пътеката напред вървим,
о, всичко е красиво, всичко свети,
снежинки с нежния си танц ни поздравят,
пропаст зее, затворих очи, от страх обзета.
Отварям ги, да видя пак пейзажът,
подреден с покоряваща прилежност.
Вижте тази природна красота,
че няма никъде такава гледка!!
© С обич от мен за вас All rights reserved.