Чудо
Чули ли сте и видели,
чудо станало в света -
изпод преспите дебели
бели цъфнали цветя!
Черквата със звън не била -
що за празник е това?
Но самото цвете мило
люшкало цветец-глава.
- За кокичето ли? Знаем!...
Всяко чудо за три дни! -
рекли хората накрая
да се утешат сами.
Свършили се чудесата!
Вместо дъжд валял все сняг,
после нямало и лято,
а да дойде есен - как?!
Птичките от студ умрели
и животните - от глад!
Не останало ни село,
нито кой да е пък град!
Чули ли сте, не видели,
но намерил се човек
пак да се учуди: - Негли,
чудо трябва век след век!
© Даниела Тодорова All rights reserved.