Чудо
Вече свикнах на неволи
и ще живея, ако ще и трудно,
защото моята душа се бори
да имам нещо чудно!
А какво по-чудно от детето има?
То е най-голямата награда.
И мисля, че на всяка жена
трябва по няколко да се падат.
Дано срещна и силно се влюбя
и от тази голяма любов да е чудото.
После колкото и битки да губя,
те ще са между другото.
Аз вярвам, че някога ще имам дете
и заради тази вяра живея.
Мое лъчезарно и силно момче,
да знаете само как го копнея.
Ще го науча да обича живота
и със зъби и нокти да се бори за него.
Да постига всичко с охота
с поглед устремен към небето.
Знам, че ще има много изпитания
както за него, така и за мене.
Така се раждат човешките знания
всичко въпрос е на време.
И когато порасне и възмъжее
ще бъде нежен и мил, млад мъж.
С любима жена под звездите ще пее
и моят внук ще се появи изведнъж.
Какво повече да искам тогава?
Вече сбъдната най-голяма мечта.
Нека Господ на всеки дава
който си няма, да има деца!
18.05.2022 г.
© Айлин Мустафа Еврен All rights reserved.