Маминото в този свят
аз съм – осем педи чудо!
Потвърждавам:
Всички спят!
Кучето заспива трудно.
Детски телепорт и щрак –
на бонбонена планета
с рибка, слънце и моряк
в джобчетата на райета.
Но бисквитата с масло
е от мен по-непослушна,
кацна като НЛО
в сладкото от диви круши.
Щраквам пак и съм пират!
За момичетата ред е...
тази нощ е „Рай и Ад“...
Златокоска или Гретел?!
Трябва някой много смел.
(труден изборът ми стана)
Крем щом хапва с карамел
ще замества капитана...
... Бързo ще броя до пет,
утре вече ще я хвана!
Храбра е! И за късмет
капитански е сукмана
с най-красивите делфини!
Вдигам котва.
Включвам пета.
И очите й са сини.
Чудото за мен е Цвета!
В пясъка със пръстче тя
нарисува ми сърцето.
Ако тока спре у тях
щяла с него да си свети. 😊