Чудовище
Ти се питаш какво съм аз?
Отговорът е толкова ужасен!
Под мойта маска от красив порцелан
бди тъмен злодей, кръвопиещ и опасен…
Ти виждаш блестящи очи,
всъщност са мътни и много коварни!
Тялото ми от разтопени души,
магма от мъртви, и нещастни, и страдални!
С поглед вцепеняващ, недраг
без чувства, особено пък красиви.
Аз съм твоят вечен, черен, смъртен враг
и ще изпия спомените ти щастливи.
Може би се питаш защо?
Но не знам вече - не мога да кажа.
Желая кръвта на всяко същество!
От плътта му на хляб обичам да си мажа.
И най-потресаващо е,
че сред хората се мъкна и бродя
и не смей да махаш маската ми, че
ще ме видиш как като чудовище ходя.
Искрено посветено на всички, които се правят на такива,
каквито всъщност не са!
© Иван Шуманов All rights reserved.