"Тази вечер аз съм хубава!",
както Нети пееше в онази песен.
А ти добавяш "Колко ти е струвало
да ме превърнеш в мъж унесен?"
"Колко лесно само го постигна.
Погледна ме случайно и невинно,
а ударът в сърцето с гръм пристигна
и застави го да се изправи чинно."
"Това се случи миналото лято.
Тогаз разбрах и че си чужда.
Когато виното по роклята разлято
от кърпата моя нямаше нужда."
С тез изпяти мисли ме пресрещна
на улицата, по която се разхождах.
Но тази стъпка всъщност е погрешна -
на мъж като теб тя не подхожда.
Знаеш колко тежко е да имаш
предателство от обичната любима.
Да паднеш ниско и все да проклинаш
състоянието на обичта незрима.
Затуй не ме очаквай във ръцете,
които щастие даряват, но за кратко.
Напусна ли го него, ще съм цвете,
умиращо бавно от сечивото гладко.
© Биби All rights reserved.